Οι ρυθμοί της ζωής μας είναι τόσο γρήγοροι και αγχώδεις που στην προσπάθειά μας να ανταπεξέλθουμε λειτουργούμε σαν ρομπότ. Αυτό αυτομάτως μας ωθεί να υιοθετούμε ένα φέρεσθαι εγωιστικό και να ξεχνάμε στοιχειώδεις τρόπους καλής συμπεριφοράς που θα κάνει τόσο εμάς όσο και τους γύρω μας να αισθανθούμε υπέροχα.

Θαυμάζω τους ανθρώπους που η ευγένεια αποτελεί για αυτούς τρόπος ζωής. Τυχεροί όσοι συναντούν στο ξεκίνημα της ημέρας τους έναν τέτοιο άνθρωπο.

Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Ευχαριστώ την μαμά που με χαιρέτησε στον προαύλιο χώρο του σχολείου με μια εγκάρδια και ζεστή καλημέρα χωρίς να με γνωρίζει προσωπικά.

Ευχαριστώ τον οδηγό που μου έδωσε προτεραιότητα και μόλις τον ευχαρίστησα με ένα νεύμα του χεριού μου ανταπέδωσε με χαμόγελο.

Ευχαριστώ την μητέρα που ενώ δεν μπορούσε να βγει από το πάρκινγκ του σχολείου επειδή πάρκαρα πίσω της, με περίμενε υπομονετικά να γυρίσω. Μόλις αγχωμένη της ζήτησα συγνώμη, εκείνη με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι υπάρχει μητρική αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Ευχαριστώ τον κύριο που μου έδωσε προτεραιότητα στο ταμείο του σουπερμάρκετ επειδή είχα λιγότερα πράγματα από εκείνον.

Ευχαριστώ όλους τους οδηγούς που σταμάτησαν να ρωτήσουν αν χρειάζομαι βοήθεια σαν με είδαν με τρυπημένο λάστιχο.

Σε όλους εσάς που μας διδάσκετε την ευγένεια και γεμίζετε την ψυχή μας με μικρές δόσεις χαράς, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Σας ευχαριστούμε για την υπέροχη στάση σας απέναντι στον συνάνθρωπό σας, μια στάση που αν γινόταν τρόπος ζωής για όλους ο κόσμος μας θα ήταν ονειρεμένος.

Προηγούμενο άρθροΉπια σωματική άσκηση για την υγεία του εγκεφάλου
Επόμενο άρθροΝευρική Ορθορεξία: Τρως υγιεινά; Μην το… παρακάνεις!