Οι μικρές αλλαγές στη καθημερινή μας ρουτίνα και οι εναλλακτικοί τρόποι άσκησης, είναι μόνο κάποιοι από τους τρόπους που μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη, και με λιγότερο άγχος.

Ο παράγοντας του άγχους

Εάν έχετε χάσει τη ψυχραιμία στην ιδέα πως πρέπει να παραδώσετε κάτι σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, τότε γνωρίζετε τι επιπτώσεις έ στρες στην επιδερμίδα σας. Η ανταπόκριση του οργανισμού στο στρες δημιουργεί μια φλεγμονώδη αντίδραση και αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από ανωμαλίες όπως η ακμή, το έκζεμα, η ψωρίαση και η ροδόχρους πιτυρίαση. κάντε μηνιαίες θεραπείες με τον αισθητικό σας για να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις άγχους στο δέρμα και να δοκιμάστε σε γνωστούς τρόπους διαχείρισης του στρες όπως ο διαλογισμός και η κοινωνικοποίηση.

Stretching

Έχουμε μάθει να πιστεύουμε ότι το stretching είναι η καλύτερη πρακτική για να αποφύγουμε τραυματισμούς. Αυτό είναι είναι μια σωστή πεποίθηση, αλλά οι ειδικοί εντάσσουν το stretching ανάμεσα σε άλλες ασκήσεις σαν ένα σύνολο προπόνησης για να αποκομίσουν όλα τα οφέλη. Πρόκειται για ένα είδος micro-stretching που μπορούν να γίνεται μεταξύ των επαναλήψεων σαν μέθοδο προετοιμασίες για σημεία όπως οι γλουτοί, τα χέρια και τα πόδια. Το πλεονεκτήματα είναι μικρότερες πιθανότητες τραυματισμών, καθώς δημιουργείται μια βάση που ωθήσει το σώμα σας να αντέξει κατά τη διάρκεια των επόμενων σετ.

Γελάστε!

Μια μελέτη του 2017 από Φινλανδούς και Βρετανούς ερευνητές διαπίστωσε ότι το γέλιο απελευθερώνει ζωτικές ενδορφίνες στον εγκέφαλο, χτίζει κοινωνικούς δεσμούς και έχει κατευναστική επίδραση. Είναι επίσης το σκεπτικό πίσω από μια νέα μορφή γυμναστικής που συνδυάζει την ευχάριστη αίσθηση ενός γέλιου με την αρχαία πρακτική της γιόγκα.

Η σημασία του ύπνου

Ο ποιοτικός ύπνος είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Τα πλεονεκτήματα είναι καλά τεκμηριωμένα: η μείωση του στρες, η καλύτερη μνήμη, η σωστή διαχείριση του βάρους, η συγκέντρωση και η πνευματική ευεξία αποτελούν μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα. Εκτός από τα προφανή (αποφεύγοντας την καφεΐνη και τις οθόνες, υιοθετώντας σταθερά πρότυπα ύπνου και τεχνικές χαλάρωσης), σκεφτείτε να μιλήσετε με έναν ειδικό ή να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή που παρακολουθεί τον ύπνο σας.

Μυαλό και σώμα

Το κίνημα της ‘έξυπνης ομορφιάς’ είναι πολύ δημοφιλές και δεν αναρωτιόμαστε γιατί. Δίνει την ίδια σημασία σε αυτό που συμβαίνει στα κατώτερα στρώματα του δέρματος όσο και σε αυτό που συμβαίνει στην επιφάνεια. Από το βελονισμό του προσώπου και την αρωματοθεραπεία μέχρι το gua sha (ένα εργαλείο μασάζ και απολέπισης), αυτές οι πρακτικές είναι απόδειξη ότι η ευεξία και η ομορφιά συνδέονται άμεσα. Αναζητήστε συστατικά που αναστέλλουν τις επιπτώσεις του στρες στα προϊόντα σας, όπως λεβάντα και λεμόνι, τα οποία είναι γνωστά για τις ηρεμιστικές τους ιδιότητες.

Ψηφιακή ‘αποτοξίνωση’

Το να αποχωριστεί κανείς το τηλέφωνό του για μεγάλο διάστημα είναι μια δύσκολη δοκιμασία στη σύγχρονη καθημερινότητα. Ωστόσο, υπάρχουν τροποποιήσεις στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις συσκευές μας που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτό ξεκινά με την απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων. Με το ίδιο σκεπτικό, ορίστε ξεκάθαρα τεχνολογικά όρια. Δώστε στον εαυτό σας συγκεκριμένο χρόνο για να κάνετε scroll στα social media, και μετά αφήστε το στο κομοδίνο σας μέχρι το πρωί.

Προηγούμενο άρθροΑναβλητικότητα: από τους μεγαλύτερους εχθρούς στη ζωή μας – ίσως και του χρόνου! Μην περιμένεις άλλο…
Επόμενο άρθροΗμικρανία: Ποια τρόφιμα την… εξαφανίζουν!