Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ. | PET INTEREST

 

Όταν αναφερόμαστε στη φροντίδα ενός σκύλου, οι περισσότεροι από μας επικεντρωνόμαστε στην ανατροφή του, όταν είναι ακόμα σε μικρή ηλικία. Ωστόσο, ένας ηλικιωμένος σκύλος μπορεί να έχει περισσότερες ανάγκες από ένα κουτάβι. Πότε, όμως, ένας σκύλος θεωρείται ηλικιωμένος;

 

Είναι μία πολύ συγκεκριμένη ερώτηση και η απάντησή της μπορεί να διαφέρει από σκύλο σε σκύλο. Σε γενικές γραμμές, ένας σκύλος θεωρείται ηλικιωμένος όταν φτάσει σε ηλικία 7 ετών. Για να προσδιορίσεις αν ο σκύλος σου είναι ηλικιωμένος, είναι απαραίτητο να μιλήσεις με τον κτηνίατρό σου.

 

Καθώς ένας σκύλος μεγαλώνει, οι διατροφικές του ανάγκες αλλάζουν. Δες 5+1 συμβουλές, για να προσαρμόσεις τις συνήθειες διατροφής του ηλικιωμένου σκύλου σου.

Αύξησε τη συχνότητα των γευμάτων, μειώνοντας την ποσότητα

Ο σκύλος σου μπορεί να έχει συνηθίσει να τρώει δύο γεύματα την ημέρα. Καθώς φτάνει στην τρίτη ηλικία, όμως, μπορεί να χρειάζεται πιο συχνά γεύματα, με μικρότερες μερίδες.

Τα οφέλη μιας ισορροπημένης σκυλο-διατροφής

Σέρβιρε υγρή τροφή σε θερμοκρασία δωματίου

Όσο μεγαλώνει ο σκύλος σου, τόσο μειώνονται η μυρωδιά και η γεύση. Γι’ αυτό, φρόντισε να σερβίρεις το φαγητό με τέτοιον τρόπο, ώστε να αναδεικνύονται όλες οι μυρωδιές και οι γεύσεις. Αν ταΐζεις τον σκύλο σου με υγρή τροφή, σερβίρισέ τη σε θερμοκρασία δωματίου. Θυμήσου, αν ταΐζεις τον ηλικιωμένο σκύλο σου με τροφή που έχει αποθηκευτεί στο ψυγείο, θα πρέπει να τη βγάλεις έως και δύο ώρες πριν από το γεύμα, για να φτάσει στη σωστή θερμοκρασία.

 

Αποθήκευσε σωστά τις ξηρές τροφές

Όσον αφορά στις ξηρές τροφές, αυτές πρέπει να φυλάσσονται σε στεγνό και καθαρό περιβάλλον. Μπορείς να διατηρήσεις τη γεύση και το άρωμα τους, κρατώντας τις ξηρές τροφές σε επανασφραγιζόμενη συσκευασία ή σε αεροστεγές δοχείο.

 

Φρόντισε ο σκύλος σου να τρώει σε ήσυχο μέρος

Όσον αφορά τις ώρες των γευμάτων, τάισε τον ηλικιωμένο σκύλο σου σε ένα ήσυχο μέρος, όπου μπορεί να φάει με ηρεμία. Αν, πάλι, έχεις περισσότερα από ένα σκυλιά, τάισέ τα ταυτόχρονα, σε διαφορετικούς χώρους, ώστε ο ένας να μην “ενοχλεί” τον άλλο.

 

Προηγούμενο άρθροΔιαφορετικότητα. Μορφές, διαχείριση και συμβουλές σε γονείς
Επόμενο άρθροCardio στο σπίτι: 10 Αερόβιες ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό